dimarts, 8 d’octubre del 2013

La comprensió lectora, clau del fracàs escolar

 Les proves PISA mesuren les competències dels alumnes en 6 nivells. Quan un alumne no assoleix el nivell 1  corre un seriós risc de fracàs. Per exemple, en comprensió lectora, podrà llegir mecànicament, però no podrà comprendre críticament un diari, estudiar a fons o  emprar la lectura per dur a terme les activitats de la vida diària (per exemple, 1 de cada 3 espanyols no entén la factura de la llum). Serà un ciutadà amb poc criteri propi, fàcilment manipulable.
Percentatge d´alumnes que assoleixen el nivell 1 de PISA. Gràfic comparatiu entre els resultats de les Illes Balears i altres territoris. Clica sobre la imatge per veure-la més gran.

La proporció d'alumnes de les Balears que estan per sota del Nivell 1 a PISA 2009 (Competència lectora) és un 27,8%. Per darrera de Balears només hi ha Canàries i les ciutats de Ceuta i Melilla. El percentatge a Menorca és un 31%. Podem comparar aquests percentatges amb els del primer país europeu en el rànquing de PISA, Finlàndia (8,1%) o amb la mitjana dels països de l'OCDE (19,1%). Dels 24 països europeus que participen a PISA, només dos estan per darrera de Balears: Romania i Bulgària).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada