divendres, 10 de novembre del 2017

Educam, no adoctrinam


EDUCAM, NO ADOCTRINAM

Les escoles de Menorca han estat un element de cohesió i d’integració de tothom, vengui d´on provengui, i de respecte a la diversitat de pensament. Han estat i són una  de les principals vies d’integració de les famílies nouvingudes i han fet d'ascensor social per a la majoria de la població, que proveníem de famílies que no havien pogut estudiar.
Això ha estat i és així gràcies a una llarga tradició d´Escoles d´Estiu, de renovació pedagògica i de lluita per una educació de qualitat, sostinguda per moviments voluntaris com el Moviment de Renovació Pedagògica, ADESME, la cooperativa d´Escoles 0-3 anys, l´Escola d´Adults...
L’escola menorquina la formam els mestres, els pares i mares i el personal no docent que feim feina dia a dia,  propers a la realitat social, afrontant  problemes que moltes vegades ens sobrepassen (sense prou ajuda) i que no tenen res a veure amb els interessos polítics, sinó amb superar obstacles relacionats amb les necessitats bàsiques (bona alimentació, atenció familiar…) i en l´ajuda que podem donar als nostres alumnes per una escola realment inclusiva.
Per això, rebutjam les malintencionades acusacions d´adoctrinament i demanam que es preservi la dignitat i llibertat del professorat per tal que puguin seguir treballant l'esperit cívic i dialogant dels estudiants.
L´educació és la base del pensament crític i del compromís cívic per al bé comú. Atacar els docents per atemorir-los i desprestigiar-los, suposa posar en dubte la figura de l’educador i dinamita un dels pilars fonamentals de la democràcia. Estimam l´escola de Menorca. Han estat molts d´anys de lluita i d´esforç per tenir-la. No permetrem que l´ambició política tiri per terra la feina de tants d´anys. Sense escoles lliures no hi ha ciutadans lliures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada