divendres, 7 d’abril del 2017

Resposta clarificadora

Arran de la resposta que hem donat per correu electrònic a una persona interessada en el procés del Pacte, aprofitam per difondre'n el contingut, ja que pot clarificar algun malentès.

Benvolguda ...
Gràcies pel teu interès pel Pacte per l'Educació. Aquest interès per expressar i debatre opinions és el que sempre vam voler durant el procés d'elaboració del document.
Consideram, però, que fas una mirada restringida al document. El Pacte és molt més ampli i no pretén canviar per canviar, sinó que vol fer canvis que reverteixin en una millor educació pels futurs ciutadans d'aquestes illes, ja que els nivells de fracàs escolar indiquen que alguna cosa no va bé. Amb aquesta intenció va néixer la idea d'elaborar un document que servís per arribar a un pacte amb la intenció de donar estabilitat i millorar el sistema educatiu. I així es va fer amb molt de debat i esforç, amb la implicació de moltes persones, entitats i associacions (de famílies, docents, tercer sector, sindicats, sector productiu...) de les quatre illes d'aquesta comunitat. La nostra associació hi va participar des dels inicis. Queda molt per fer i sabem que no hi ha solucions fàcils per resoldre les situacions complexes, però tenim clar que els possibles camins passen pel diàleg i el consens. Per açò, el document s'ha fet pactant i, segurament, si l'elaborés cadascuna de les entitats que hi ha format part, o fins hi tot cadascuna de les persones que hi ha participat, algunes qüestions estarien redactades de manera diferent. Però, pactar és tenir la voluntat d'arribar a acords. I nosaltres i moltes altres entitats ens hem unit a aquest procés amb la voluntat d'avençar cap a un bé comú i més gran que tots nosaltres: la millora de l'educació dels infants de la nostra comunitat.
Totes les veus són importants a l'hora d'elaborar un pacte i tothom ha estat convidat a participar en aquest procés. És cert que, just a l'inici, no es va creure convenient que els partits polítics i els sindicats hi fossin precisament per animar a participar a totes les persones a títol individual, tinguessin la ideologia que tinguessin i no es pogués acusar el procés d'estar esbiaixat per algun col·lectiu. Però, de seguida, encara a l'inici del procés, les persones i entitats que hi van voler participar ho van poder fer i ho han fet en un camí que ha durat anys. Les persones i col·lectius que no hi han volgut participar activament ha estat per decisió pròpia. Per part de la nostra associació hem fet molts esforços per contactar, reunir-nos i debatre idees i consensuar punts de vista amb les diferents associacions, sindicats i partits polítics de diferents ideologies.
En el document del Pacte, que és públic i es pot consultar, estan descrites totes les qüestions sobre les que s'ha debatut i els acords als quals s'ha arribat.
Salutacions cordials,
Moviment MenorcaEdu21

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada