diumenge, 9 de juny del 2013

JORNADES FAMILIES I MESTRES PER UN PACTE

El nostre grup ha intentat organitzar unes jornades pels dies 27 i 28 d'Agost que duran per nom “Famílies i mestres per un pacte”.

Entre tots hem decidit i consensuat l'organització d'aquestes jornades. Ara bé, ens agradaria molt que ens fessiu arribar els vostres suggeriments a través del comentaris.

Aquesta seria la planificació:

DIMART 27 D'AGOST.

9'00- 9'30 h. Acollida. Moment per retrobrar-nos amb el companys després de l'estiu.

9'30-10'30 h. Ponència inagural. Aquesta ponència seria per explicar el motiu de les jornades i el motiu de la necessitat d'un pacte educatiu, sense oblidar-nos de la necessitat d'una autocrítica i a la vegada no deixar de reivindicar-nos.
Hem proposat diferents persones per fer aquesta sessió inagural. Al final se li demanarà a Jaume Mascaró Pons.

10'30-11 h: Berenar

11-13 h. Intercanvi d'experiències educatives. La idea és que durant aquestes dues hores es realitzin diferents tallers informatius sobre experiències educatives duites a terme a escoles de Menorca dediferents etapes educatives. ANIMEU-VOS A PRESENTAR LA VOSTRA EXPERIÈNCIA.

Es faran quatre tallers on cada participant a les jornades en podrà triar dos.



DIMECRES 28 D'AGOST

9'00- 10'00 h Intercanvi d'experiències educatives. Durant aquesta hora es realitzen dos tallers dels quals cada participant, n'haurà de triar un. Aquí es proposava que un d'aquests tallers fos d'alguna Apima que tingués alguna experiència a contar o també algun taller relacionat amb la formació per fomentar la participació del pares i mares a aquestes associacions.... SI CONEIXEU ALGUNA EXPERIENCIA ENS AVISAU

10-11 h. Tallers de reflexió sobre el Pacte Educatiu (aquestes tallers es faran en petits grups depenent del nombre de persones que s'apunti a les jornades)

11-11'30 h: Berenar

11'30 - 12'30 h. Posada en comú del treball per grups dels tallers de reflexió.

12'30- 13h. Conclusions amb tècniques cooperatives.

13 h. Dinar col.laboratiu. Cadascú dels participants aporta alguna cosa per menjar i la comparteix amb els altres.


Queda per decidir:

EL LLOC DE LA TROBADA. Hem intentat cercar llocs que no fossin
escoles, però és mal de fer trobar un lloc que reunesqui les condicions necessàries (diferents sales, plafons, projectors, internet...) PROPOSTES?
  • Escola Tramuntana, m´han dit que la vista és xulíssima

A mesura que tinguem més informació us l'anirem passant.

Ara et toca a tu , amic lector, volem que aquestes jornades siguin de tots i per açò necessitam de la teva aportació.
Tens suggeriments a fer? Utilitza el comentaris per fer-ho.









2 comentaris:

  1. Bona idea. El problema que li veig és que per a persones no familiaritzades amb aquest tipus de jornades ens és difícil saber com es poden presentar les experiències i si són o no prou interessants per fer-ho. És per açò que si algú més experimentat pogués posar algun tipus d'índex o de manual de com fer-ho, més gent es podria animar a presentar-hi les seues.

    ResponElimina
  2. Salutacions Abdó:
    És que el que precisament cercam són experiències del dia a dia, experiències que realitzen els i les mestres a la seva aula, no és necessari que siguin grans experiències. Penso que no necessitam cap manual per mostrar el què fem, açò ha de ser l'excusa per establir un diàleg entre noltros, carregar piles i enfontrar-nos a un nou curs.
    Com presentar les experiències? Em sembla que els i les mestres, tot i que a vegades ens vulguin fer pensar el contrari, sabem aportar prou creativitat i imaginació per fer-ho i crec que açò ha de una de les riqueses d'aquestes jornades.
    Si tu creus que pot ser interessant, estic segura que ho serà i segur que engresca a més persones.
    T'animes?
    Gràcies pel teu comentari.
    àngels

    ResponElimina