dilluns, 9 de desembre del 2013

Com seleccionar els millors professors? Nou Decret a Catalunya

Catalunya ha publicat un Decret per la provisió de nous docents que durà pol·lèmica.  A Menorca ens
Ser un bon mestre és molt difícil. Ser mal mestre és fàcil. 
interessa seguir el debat que allà està succeint perquè s´estan plantejant preguntes que formaran part del nostre futur Pacte per l´Educació.

El nou decret català estableix que els nous mestres seran sotmesos a un període de prova (3 mesos) que si no superen hauran d´estar 2 anys sense fer classes. Després dels 2 anys hauran de fer una prova d´idoneïtat.

S´ha publicat després d´escoltar els equips directius, però ni els sindicats ni el Consell Escolar hi estan d´acord perquè consideren

  • que en 3 mesos una persona no pot demostrar si val o no
  • que necessiten una tutorització més que una fiscalització
  • que la formació a Magisteri ha d´incloure més pràctiques, una mesura que el govern va proposar però va haver de rebaixar davant la pressió de la Universitat. 
El govern també havia proposat pujar la nota de tall a 6 en llengua i matemàtiques pels aspirants a estudiar magisteri, però la Universitat s´hi va oposar per por de perdre matrícula. L´acord final entre el govern i la Universitat ha estat crear uns nous estudis de grau (5 anys que duen al títol d´Educ Infantil i primària) amb més anglès, més pràctiques, una nota de tall més alta i un període a l´estranger. 

Des de MenorcaEdu21 estudiarem les mesures que han pres a altres països per tal de seleccionar bé el professorat, d´acompanyar  als que comencen i donar-lis suport.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada