dissabte, 18 d’octubre del 2014

El pacte arriba a Alaior

Aquest divendres 17  d’octubre s’ha presentat a la seu de la UIB, edifici de can Salort, a Alaior,  el document del PACTE PER L’ EDUCACIÓ.

Un nombrós públic va omplir la sala en la que un grup de persones van anar explicant els punts més importants del document.

En acabar es va obrir un torn de preguntes i totes van ser molt interessants:

-Convé seguir amb els horaris establerts fins ara?, ha pensat el pacte amb els horaris intensos que hi ha ara a secundària?, es podrien fer més descansos com fan a altres països? Els alumnes i els mestres a les darreres hores ja no poden rendir de la mateixa manera que al matí.

- Com s’integra aquest model de pacte en les escoles concertades i privades?

- I ara, que falta per aconseguir el Pacte?

- S’ha pensat en els equips directius? , com es pot aconseguir tot açò amb uns equips directius que ara estan en precari? Costa molt trobar gent que en vulgui formar part.

-Realment és necessari  limitar a un nombre les persones que volen estudiar per mestre o professor? I aquell que ho fa per ganes d’aprendre i prou?, no hi té cabuda?

- I si hi es donés tanta autonomia als centres?, a l’hora de rendir comptes, de qui és la responsabilitat?, de l’escola o dels polítics que governen?

-...

Totes aquestes preguntes van ser degudament contestades pels membres que presentaven el document.

En acabar es va dir que el pacte ara començava un tram intens i difícil de negociacions entre les illes. Però que amb la mobilització de tots el canvi és possible.

Les darreres paraules d’en Pere  Alzina van ser:

“Necessitem educadors i famílies sàvies i assenyades, aquests haurien de ser les claus i els grans objectius de tot sistema educatiu. No podem perdre ni un minut més.”

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra assistència i pel vostre interès.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada