dilluns, 25 de maig de 2015

La majoria de partits polítics de Menorca s'han sumat al Pacte

El Moviment MenorcaEdu21, format per persones de diferents ideologies polítiques i sectors socials, ha dedicat 3 anys a redactar un document que pugui servir de base a un Pacte Educatiu juntament amb les entitats que formam Illes per un Pacte. El nostre objectiu és que tots els partits polítics el signin per tal d´aconseguir un sistema educatiu estable, que no estigui sotmès a les directrius del partit polític de torn sinó al que demanen els sectors implicats i els experts.
Durant aquestes dues setmanes els voluntaris de MenorcaEdu21 i d´Illes per un Pacte,  s´han posat en contacte amb tots els partits polítics que es presenten a les eleccions. En el cas de Menorca, van enviar un redactat sol·licitant l´adhesió de tots els partits. En resposta a aquesta petició es va rebre una resposta positiva de tots els partits polítics manco del PP i Ciutadans.

La diputada Cristina Rita i les candidates del PSIB-PSOE al Consell Insular de Menorca Susana Mora, i al Parlament, María José Camps reunidesamb representants de MenorcaEdu21
 Així i tot, des de MenorcaEdu21 han manifestat que el document del Pacte no és tancat sinó un punt de partida per al diàleg post-electoral, un diàleg en el que s´escoltaran les opinions de totes les sensibilitats i sectors. És per això que  MenorcaEdu21 espera que  aquests partits, en sintonia amb el que desitgen les seves bases, s’acabin adherint al que serà el primer Pacte Educatiu de l´Estat sorgit de la base social, una vegada hagin valorat i dialogat sobre el contingut de les propostes.

Els candidats de Més per Mallorca Biel Barceló i Més per Menorca, Nel Martí, reunits amb dues representants de MenorcaEdu21.

Pel que fa a Podem-Menorca, s´ha celebrat una reunió entre les seves representants i MenorcaEdu21, en la que es va constatar la total sintonia en els objectius i en la metodologia. Per motius de procediment Assembleari, Podem no s´ha adherit formalment al Pacte però sí al procés de diàleg que està obert a tots els partits.  En la mateixa situació s´hi troba Junts per Lo, que també ha explicitat formalment que combrega amb l’esperit i les propostes del Pacte així com la seva intenció de plantejar la ratificació en Assemblea.
Representants de MenorcaEdu21 reunits amb Cristina Gómez i Montse Manceras, candidates de Podem Menorca al Consell Insular de Menorca

Els partits i agrupacions d´electors que  s´han adherit al Pacte Educatiu a Menorca són:

Ara Maó
Esquerra de Menorca-Esquerra Unida
ENTESA DE FERRERIES
ENTESA DES MERCADAL I FORNELLS (Menorca)
MÉS PER MENORCA
PI- Proposta per les Illes
PSIB-PSOE Illes Balears
Som Es Castell (Menorca)
VOLEM SANT LLUÍS (Menorca)
Partits que han explicitat tant la seva sintonia amb les propostes del Pacte i la seva intenció d’adherir-se al procés:
JUNTS PER LO
PODEM MENORCA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada