dimecres, 22 de juliol del 2015

Primera trobada entre el Conseller d´Educació i Illes per un Pacte

Seria possible que les Illes Balears es convertissin en
la primera comunitat autònoma de l’Estat en tenir un
Pacte Educatiu sorgit de la base social? Quin hauria
de ser el paper de l’Administració, Illes per un Pacte i
el CEIB (Consell Escolar de les Illes Balears) en
aquest procés per tal de garantir un Pacte que
abarqués tots els partits polítics i sensibilitats?

Aquestes han estat les preguntes sobre les que s’ha vertebrat el diàleg que ha tingut lloc avui dimecres, 22 de juliol entre representants d´Illesper Un Pacte i el Conseller d'Educació. Hem trobat una porta oberta i bona sintonia.
El Conseller ha manifestat la seva voluntat de partir del document d´Illes per un pacte com a base del full de ruta per engegar el procés de transformació del nostre sistema educatiu. Durant la conversa hem constatat que tenim els següents punts en comú:

● L´objectiu de mantenir la base social del Pacte que ha d' acabar sent un pacte polític per garantir una estabilitat que dugui a una futura Llei d´Educació.
● En aquest procés de transformació de pacte social a polític hi tindrà un paper fonamental el CEIB com a institució frontissa. Hi haurà un primer moment en què l’actual CEIB haurà de liderar el procés de canvi cap a una nova estructura tant en persones com en composició i funcions on Administració i Societat Civil es trobaran en forma d´un Parlament Educatiu. L’independència d’aquest nou CEIB és bàsica per a Illes per un pacte.
● El desplegament del Pacte Educatiu serà encomanat al CEIB, a través d´una comissió mixta i no es limitarà a fer un seguiment.

@IllesPerUnPacte ha posat a disposició de la Conselleria la feina feta durant aquests darrers anys en forma de dos documents: El del Pacte i un de Línies estratègiques i propostes d´acció derivat de l´anterior, per aplicar durant els dos propers cursos. Per part nostra hem transmès la nostra voluntat d’aportar però també de vetllar perquè el Pacte sigui
una realitat. Així mateix hem demanat valentia per defugir de
partidismes i hem reafirmat la nostra voluntat de seguir treballant per eixamplar la base social del Pacte i vetllar per aconseguir l’adhesió de tots els partis polítics i sindicats. Per descomptat, ara més que mai, continuarem llegint i aprenent per a fonamentar el document.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada