dimecres, 20 de gener del 2016

El primer pas d´un canvi


Valoració de les eleccions al Consell Escolar de Menorca


Tal vegada un analista escèptic podria treure importància a la jornada electoral celebrada avui dia 20 de gener per elegir alguns càrrecs del Consell Escolar de Menorca. Podria dir que no era necessari invertir tants esforços, que per a què fer moure la gent, que la normativa diu que…. etc…. 




En canvi per noltros la jornada ha estat el primer pas d´un canvi que cova des de fa 4 anys, quan ens vam reunir per primera vegada per fer feina voluntària per un Pacte educatiu. Fins ara, els càrrecs principals (presidència i vicepresidència) del màxim òrgan de coordinació educativa de Menorca, eren elegits pel conseller de torn, seguint criteris estrictament polítics.
Votants i voluntàries a una escola de Ciutadella

Per primera vegada, aquests càrrecs s´han elegit a través d´unes eleccions, en un gest que posa les bases del futur sistema educatiu que
volem. Un sistema on les decisions educatives no estiguin sotmeses al criteri dels vaivens electorals, sinó a un pacte estable dissenyat pensant en el llarg termini.

Es per això q volem agrair als 41 voluntaris que heu estat a les taules i a les prop de 600 persones que heu votat no només la vostra feina i la vostra participació, sinó la vostra esperança per un millor futur. La jornada ha mostrat les ganes de Pacte que hi ha a Menorca. La gent del carrer sap què vol, i els seus desitjos coincideixen amb allò que diuen els experts: si un territori vol avançar ha de destinar temps a consensuar on vol ser d´aquí 10 anys.

Als pares, mares, docents i estudiants, que heu deixat anotades o filmades les vostres propostes per un Consell Escolar més participatiu i obert a la comunitat educativa. Gràcies. Cadascuna serà escoltada i tinguda en compte.

Finalment volem agrair a la Conselleria d´Educació i Cultura, i al conseller Miquel Àngel Maria, que vagi acceptar el repte de confiar en un procés obert, on els resultats no els podia preveure ningú. Al mateix temps volem demanar a la resta de partits polítics menorquins, que confiïn en la seva societat i apostin per continuar en la mateixa línia en futures votacions del CEME.

Com deia Nelson Mandela: “Sempre sembla impossible fins que es fa”. Avui, dia 20 de gener, és el primer dia d´un somni, el dels menorquins i menorquines, que posen mans i paraules al seu futur.
Gràcies a tots i totes els que hi heu cregut.

Si voleu veure les fotos clicau aquí









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada