dimarts, 12 de juliol del 2016

Menorca, molt enfora del 8% per educació, governi qui governi.

Ahir vam publicar un gràfic on es veu que les Illes Balears som  la Comunitat Autònoma que menys gasta en educació (no arribam ni tan sols al 3%, mentre la mitjana de l´estat està sobre el 4,3% i l´europea al voltant del 5,3%)
Des d´Illes per un Pacte consideram que l'augment al 3,5% del Producte Interior Brut seria suficient per “percebre la progressió pressupostària de què parlaven els programes electorals”. Actualment, de fet, el pressupost representa el 3% del PIB.


Vivim a unes illes on la ciutadania no hi pinta res (i molt menys el col·lectiu educatiu) en la decisió sobre quin ha de ser el  pes que ha de tenir l´educació en els pressupostos generals.  La decisió, sembla ser, es perd en un intrincat laberint de nivells administratius (les carreteres són competència estatal, l´educació és competència autonòmica), però mentrestant ens trobam que any rere any ens mantenim en els darrers llocs pel que fa a despesa pública educativa.  Si l´educació és la clau del futur econòmic, la veu de la comunitat educativa hi hauria de tenir més paper. En el document del Pacte educatiu demanam que es tendeixi progressivament al 8%, tal com recomana l´UNESCO, però la realitat desmenteix, any rere any aquesta petició, governi qui governi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada