dimarts, 4 de febrer del 2014

Un bon sistema s´ha d'assegurar que els més necessitats tenguin els millors professors

Andreas Schleicher, director de l'Informe Pisa
Ho ha dit Andreas Schleicher, director de l´Informe PISA, convidat per la Fundació Santillana, on hi treballa el menorquí Jaume Mascaró Florit. Ha estat entrevistat per EL PAÍS

"España tiene un alto índice de abandono escolar. Se aburren, no sienten que lo que aprenden en la escuela se aplica a su vida actual y futura. ....Ahí es donde se equivocan las escuelas, se centran demasiado en un currículo prescriptivo.....La economía ya no paga a las personas por lo que saben, para eso está Google. Paga por lo que son capaces de hacer con esos conocimientos....Un buen sistema educativo debe plantear cómo asegurarse de que los más necesitados tengan a los mejores profesores. En España no hay perspectivas para los mejores docentes".

Una de les dades més interessants de l´Informe PISA és el que investiga el valor afegit dels centres respecte a la desigualtat d´origen dels alumnes (=índex ISEC). Per exemple, al Canadà, les diferències de resultats degudes a l´origen social són del 13%. A Espanya són del 85%. A diferència d´Espanya, que prové d´una tradició vertical, Canadà té un sistema educatiu profundament democràtic, assentat sobre l´avaluació interna i l´aprenentatge entre iguals dels docents. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada