dijous, 3 de març del 2016

La societat civil demana un Pacte Educatiu de tots els partits i entitats

Dia 5 de març la plataforma de voluntaris IxP formada per la majoria d’entitats de l’àmbit educatiu de les nostres Illes i també per entitats d’altres àmbits de la nostra societat, proposa un document de PACTE fruit de moltes hores de feina i d’un gran esforç de consens.

El document d’IxP, es lliura  al GOVERN ACTUAL com a representant del POBLE BALEAR,  i no a uns partits polítics en concret. Es lliura al govern perquè és qui té la potestat per traslladar-lo al CEIB on es continuarà treballant i on esperem s’aconsegueixi el consens desitjat.
Des que va néixer fa gairebé dos anys, IxP ha treballat per integrar a totes les entitats que s’han interessat pel PACTE SOCIAL i continuarà treballant amb aquest objectiu. De fet,  hem tocat moltes portes i ho continuarem fent per donar a conèixer el document, perquè sabem que aquest ha de ser un pacte de tots o no serà.
El pacte educatiu ha de tenir com a criteri bàsic l’estabilitat del sistema educatiu, de forma que els fonaments científics i normatius no depenguin de la conjuntura política del moment. Per açò esperem de tots els partits, tant dels que s’han adherit al pacte: PSIB, MES, MES per Menorca,  El PI, Podem Eivissa, Gent per Formentera, EU Menorca i ER Illes Balears… , com dels que encara no ho han fet,  la màxima participació del debat sobre el document per adquirir un consens profund sobre quins han de ser els fonaments, els pilars, en definitiva, l’edifici comú que pugui ser habitat per qualsevol inquilí actual i futur.
Només així, entre tots, podrem donar estabilitat al sistema educatiu de les Illes, condició necessària per aconseguir el nostre veritable objectiu que no és altre que una educació de qualitat, oberta realment a tothom, sense cap tipus de discriminació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada