dimecres, 2 de març del 2016

Novetats del Consell Escolar de Menorca i de les Illes Balears

Avantprojecte de Llei per a la modificació del Consell Escolar de les Illes Balears

Aquest avantprojecte proposa una modificació de la composició del CEIB, que passaria dels 38 actuals a 51 en el futur, sense alterar massa la distribució interna de representants. Continua tenint un fort pes l´ala sindical, que és l´encarregada d´elegir els docents i continuen sense ser-hi presents cap representant de l´Educació No-Formal. En aquests moments esteim estudiant com aconseguir que es faixi un procés d'anàlisi més a fons comparant la composició d´altres autonomies i països amb la nostra.

Dissabte 5 de març a les 12h, es fa l'acte de lliurament del Document del Pacte Educatiuelaborat per les entitats d'Illes per un Pacte al Govern de les Illes perquè e traslladi al Consell Escolar pel seu debat i aprovació. És una fita molt important  perquè suposa donar un pes institucional al procés. 

Decret de Llengües Estrangeres 
Els Consells Escolars estan tramitant aquest Decret que ens afecta directament perquè toca molts d'aspectes del Pacte.

Per acabar, una reflexió:

Com funciona el Consell Escolar de les Illes Balears?
La visió de les menorquines

Si us interessa conèixer com és el funcionament real llegiu aquest relat de n´Isabel Carnero, representant de la FAPMA dins el CEIB, sobre el darrer Plenari celebrat el passat 4 de febrer.
IMG_1715.jpg
Laia Obrador, regidora d'Educació de l´Ajuntament de Maó, Pepita Costa presidenta de FAPA EIVISSA, i Isabel Carnero, presidenta de FAPMA MENORCA.
 Tot i que el funcionament del CEIB no és cap meravella i que les sessions ens semblen avorrides, i a voltes inútils, crec que la nostra presència allà és del tot necessària almenys per un motiu: sense els vots en contra de les tres menorquines, algunes esmenes absurdes o inacceptables per una escola pública que vol ser equitativa, i que proposaren altres entitats, hi haguessin reeixit.
D'aquest últim plenari he après que la política es mou per uns paràmetres i unes dinàmiques que no m'agraden, que voldria canviar, però que cal estar dintre per poder fer­ho. Esperem que aquestes dinàmiques no ens constrenyin tant que no sapiguem sortir­nos d'elles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada